În perioada 20 octombrie-17 noiembrie, militari din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, structură destinată ca rezervă a Uniunii Europene pentru Operația UE ALTHEA și augmentată cu militari din diferite structuri ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, au participat la antrenamentul operațional de nivel 3 „Quick Response 22”.

Antrenamentul s-a desfășurat în Baza Militară Butmir, din teatrul de operații din Bosnia și Herțegovina, fiind planificat și condus de comandamentul Operației EUFOR ALTHEA.

Batalionul 33 Vânători de Munte a participat cu două celule de răspuns, o celulă de nivel batalion și una de nivel companie.

La finalul antrenamentului, vânătorii de munte argeșeni au fost apreciați de către comandantul EUFOR, generalul maior Anton Wessely, pentru profesionalismul și angajamentul de care aceștia au dat dovadă.

Sebastian Alupoaei

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.