Încă o veste bună din Parlament pentru români: Agențiile pentru Dezvoltare Regională (ADR) preiau atribuțiile de management pentru Programele Operaționale Regionale (POR) 2021-2027, adică acele programe prin care României i se oferă 13 miliarde de euro pentru dezvoltare regională, fonduri nerambursabile!

Legea de aprobare a O.U.G. nr. 122/2020 a fost adoptată de Parlament săptămâna aceasta și reprezintă un câștig pentru dezvoltarea regională, fiindcă deciziile de alocări de fonduri din perioada 2021-2027 se vor lua acum mult mai aproape de nevoile fiecărei regiuni în parte.

În ceea ce mă privește, în calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, comisie raportoare a acestui proiect de lege, am inițiat discuții amănunțite cu toți factorii influențați de această lege, astfel încât forma ei finală să fie una benefică României.

Acum că au și cadrul legal, Agențiile pentru Dezvoltare Regională pot începe reorganizarea structurilor interne, dar și semnarea acordurilor de colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice, în vederea alocării fondurilor europene.

Tot prin legea aprobată săptămâna aceasta de Parlament, în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va fi desemnată o structură de specialitate care să asigure coordonarea unitară a noilor autorități de management de la nivelul POR 2021-2027. Hai că se poate! Dezvoltăm România!

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.