Numită şi ARMA VIEŢII, sub motto-ul “Cu viaţa mea apăr viaţa”, Protecţia Civilă este o componentă a apărării naţionale ce cuprinde un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe.

Deviza “Cu viaţa mea apăr viaţa” a rămas înscrisă în tradiţia armei și a fost onorată, pe parcursul celor 91 de ani de existenţă, prin misiunile dificile menite să asigure, în mod unitar şi profesionist, apărarea vieţii şi sănătăţii populaţiei, a mediului înconjurător, a valorilor materiale şi culturale importante pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă.

Conducerea Consiliului Județean Argeș sprijină activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș. Anul trecut, în dotarea ISU Argeș au ajuns mai multe utilaje și dispozitive moderne pentru intervenții în caz de incendiu, fondurile fiind alocate din bugetul Consiliului Județean Argeș.

„Există o permanentă preocupare în a găsi mijloace şi metode de răspuns adecvate pentru fiecare situaţie de urgenţă, iar aceste dotări sunt extrem de importante în salvarea vieții oamenilor, în salvarea gospodăriilor și în protecția pompierilor. Încercăm de fiecare dată să acoperim toate solicitările pentru că trebuie să fim cât mai aproape de oameni și de nevoile lor. La mulți ani tuturor pompierilor și celor care activează în structurile de protecție civilă! Vă asigurăm în continuare de tot sprijinul nostru” – Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.