Am rămas surprins să văd că prefectul Radu Perianu s-a lansat ieri în afirmații aberante, confundând actul medical de la Spitalul Județean de Urgență Pitești cu activitatea politică. Sunt total dezamăgit de comportamentul politic și profesional al prefectului de Argeș. Credeam, din auzite, că este un bun avocat pe zona de imobiliare. Credeam că argeșenii vor avea parte de un prefect care cunoaște legea și mecanismele administrative, după experința sa de consilier local și de avocat.

După ce a „rezolvat” problema Bulevardului „Pardon” din Câmpulung și a Pădurii Trivale, din Pitești, clarificând astfel un întreg județ în privința expertizei sale profesionale, între momentele de făcut cafeaua și ținut trena pe la diverse zile de comune șefei sale de partid, acum pare decis să salveze sănătatea lumii.

Pare că toată activitatea lui Radu Perianu se rezumă la campanii de prevenire a cancerului de col uterin și la testările Babeș-Papanicolau. Nu mă înțelegeți greșit, este foarte bine când cineva promovează prevenția în sănătate, dar au românii o vorbă atunci când apar subiecte care nu au legătură cu… Prefectura.

Prefectul și Instituția Prefectului au atribuții clare prin legea care definește această instituție și sunt convins că argeșenii au multe, multe alte probleme pe care prefectul și instituția pe care o conduce trebuie să le rezolve. Nu este de ajuns să fii consilier al consilierei șefei de partid ca să performezi într-o astfel de funcție!

Altfel, le dau asigurări argeșenilor că noi, la Consiliul Județean Argeș, inclusiv prin Spitalul Județean de Urgență Pitești, acordăm o atenție deosebită zonei de prevenție! Sunt cunoscute investițiile aflate de în derulare în mandatul actualei conducere a Consiliului Județean Argeș. Investiții care se ridică la 240 de milioane de lei. Și mă rezum aici doar la investițiile de la Spitalul Județean, fără să mai vorbesc despre celelalte opt unități medicale aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș!…

Cât privește actul medical, acesta este exclusiv în gestionarea conducerii medicale a Spitalului și Direcției de Sănătătate Publică!

În privința Testului Babeş-Papanicolau, îi informez pe argeșeni că acesta s-a făcut și în trecut, iar în ultimii 10 ani, Spitalul Județean Argeș a fost pe locul doi ca rezultate în Regiunea Sud Muntenia. Și în prezent, acest test este gratuit la SJU Pitești – https://www.facebook.com/profile.php?id=100057604352698, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, cu programare prealabilă.

Așadar, domnule „Pardon”, mai documentați-vă și vedeți ce trebuie să faceți ca prefect, ca să nu bifați un mare ZERO la bilanțul de sfârșit de mandat! Cât mai aveți timp, pentru că nu se știe când va fi!

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.