Comuna Poiana Lacului, judeţul Argeș, organizează în data de 6 septembrie 2024, ora 10.00, la sediul instituţiei, concurs, pentru ocuparea unui post vacant de Conducător auto (microbuz școlar), pe perioada nedeterminată, în cadrul Compartimentului administrativ.

1. Condiţii generale, prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, respectiv art. 15, care prevede:

„Poate ocupa un post vacant sau temporar vacant persoana care îndeplineşte condiţiile prevăzute de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi cerinţele specifice prevăzute la art. 542, alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”:

a) are cetăţenia română sau cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene, a unui stat parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE) sau cetăţenia Confederaţiei Elveţiene;
b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
c) are capacitate de muncă în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
d) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
e) îndeplineşte condiţiile de studii, de vechime în specialitate şi, după caz, alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
f) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra securităţii naţionale, contra autorităţii, contra umanităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni de fals ori contra înfăptuirii justiţiei, infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face o persoană candidată la post incompatibilă cu exercitarea funcţiei contractuale pentru care candidează, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
g) nu execută o pedeapsă complementară prin care i-a fost interzisă exercitarea dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii sau faţă de aceasta nu s-a luat măsura de siguranţă a interzicerii ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii;
h) nu a comis infracţiunile prevăzute la art. 1, alin. (2) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, pentru domeniile prevăzute la art. 35, alin. (1), lit. h).

2. Condiţii specifice:

• Nivelul studiilor – liceale, cu diplomă de Bacalaureat.
• Posedă permis de conducere categoria „D” și „D1”.
• Posedă atestat pentru trasportul rutier de persoane, eliberat de ARR.
• Aviz psihologic transport persoane eliberat de cabinet psihologic autorizat pentru evaluari de siguranța transporturilor.
• Vechime în specialitatea postului – 5 ani vechime în activitatea de transport persoane.

3. Concursul pentru ocuparea postului vacant se organizează pe 3 etape succesive, după cum urmează:

a) selecţia dosarelor de înscriere;
b) proba scrisă;
c) interviul.

Proba scrisă în data de 6 septembrie 2024, ora 10.00, la sediul Primăriei comunei Poiana Lacului, comuna Poiana Lacului, sat Poiana Lacului, nr. 157.

Se pot prezenta la următoarea etapă numai candidaţii declaraţi admişi la etapa precedentă.

4. Dosarele de înscriere la concurs se vor depune la sediul la sediul Primăriei comunei Poiana Lacului, comuna Poiana Lacului, sat Poiana Lacului, nr. 157, în perioada 14 august 2024-29 august 2024, ora 16.00 şi trebuie să conţină în mod obligatoriu următoarele documente:

a) formular de înscriere la concurs, conform modelului prevăzut la Anexa nr. 2 din H.G nr. 1336/2022;
b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, aflate în termen de valabilitate;
c) copia certificatului de căsătorie sau a altui document prin care s-a realizat schimbarea de nume, după caz;
d) copiile documentelor care atestă nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate;
e) copia carnetului de muncă, a adeverinţei eliberate de angajator pentru perioada lucrată, si/sau REVISAL care să ateste vechimea în muncă şi în specialitatea postului solicitată pentru ocuparea acestuia;
f) certificat de cazier judiciar sau, după caz, extrasul de pe cazierul judiciar;
g) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului;
h) certificatul de integritate comportamentală din care să reiasă că nu s-au comis infracţiuni prevăzute la art. 1, alin. (2) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, pentru candidaţii înscrişi pentru posturile din cadrul sistemului de învăţământ, sănătate sau protecţie socială, precum şi orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane;
i) Curriculum Vitae, model comun european;
j) cazier auto-istoric sancțiuni rutiere;
k) fişă medicală pentru siguranța circulației.

Copiile după actele pentru dosarul de înscriere se prezintă însoţite de documentele originale în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

Adeverința care atestă starea de sănătate va conține, în clar, numărul, data, numele emitentului și calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății.

Pentru candidații cu dizabilități, în situația solicitării de adaptare rezonabilă, adeverința care atestă starea de sănătate trebuie însoțită de copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap, emis în condițiile legii.

Copiile de pe actele prevazute la alin. 1, lit. b)-e), precum și copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap se vor prezenta însoțite de documentele originale, care se certifică cu mențiunea „conform cu originalul” de către secretarul comisiei de concurs.

În cazul documentului prevăzut la lit. f), candidatul declarat admis la selecția dosarelor, care a depus la înscriere o declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale, are obligația de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai tarziu, până la data desfășurării primei probe a concursului.

5. Calendarul de desfăşurare a concursului:

1. Publicarea anunțului: 14 august 2024.
2. Data-limită pentru depunerea dosarelor de participare la concurs la sediul instituției: 29 august 2024, ora 16.00.
3. Selecţia dosarelor de către membrii comisiei de concurs: 30 august 2024, ora 10.00.
4. Afişarea rezultatelor selecţiei dosarelor: 30 august 2024, ora 12.00.
5. Depunerea contestaţiilor privind rezultatele selecţiei dosarelor: 30 august 2024, ora 13.00.
6. Afişarea rezultatului soluţionării contestaţiilor: 2 septembrie 2024, ora 12.00.
7. Susţinerea probei scrise: 6 septembrie 2024, ora 10.00.
8. Afişarea rezultatului probei scrise: 6 septembrie 2024, ora 15.00.
9. Depunerea contestaţiilor privind rezultatele probei scrise: 6 septembrie 2024, ora 16.00.
10. Afişarea rezultatului soluţionării contestaţiilor: 9 septembrie 2024, ora 12.00.
11. Susţinerea interviului: 11 septembrie 2024, ora 10.00.
12. Comunicarea rezultatelor după susţinerea interviului: 11 septembrie 2024, ora 15.00.
13. Depunerea contestaţiilor privind rezultatul interviului: 11 septembrie 2024, ora 16.00.
14. Afişarea rezultatului soluţionării contestaţiilor: 12 septembrie 2024, ora 12.00.
15. Afişarea rezultatului final al concursului: 13 septembrie 2024, ora 11.00.

6. BIBLIOGRAFIE:

1. Constituția României.
2. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
3. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
4. Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
5. Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare.
6. Ordonanţa Guvernului. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, cu modificările şi completările ulterioare.
7. Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
8. Legea nr. 319/2006 – Legea securităţii şi sănătăţii în muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
9. Legea nr. 53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

7. TEMATICĂ:

1. Constituția României, republicată, titlul II.
2. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, integral.
3. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare Cap.I – Dispoziții generale; Cap. II – Egalitatea de șanse și de tratament între femie și bărbați, în domeniul muncii; Cap III – Egalitatea de șanse între femei și bărbați în ceea ce privește accesul la educație, la sănătate, la cultură și la informare; Cap. IV – Egalitatea de șanse între femei și bărbați în ceea ce privește participarea la luarea deciziei.
2. Ordonanţa de Urgență a Guvernului. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, integral.
3. Hotărârea Guvernului 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, integral.
4. Ordonanţa Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, cu modificările şi completările ulterioare, integral.
5. Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ – Personalul contractual din autorităţile şi instituţiile publice – partea a-VI-a, Titlul III.
6. Legea nr. 319/2006 – Legea securităţii şi sănătăţii în muncă: Capitol III – Obligațiile angajatorilor și Capitol IV – Obligaţiile lucrătorilor.
7. Legea nr. 53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Titlul Xl – Răspunderea juridică.

Informaţii suplimentare la telefon: 0248/293.046, 0751.228.985, adresă de e-mail: resurseumane@poianalacului.ro, persoană de contact: Costache Cornelia, Inspector resurse umane.