În perioada 2-5 octombrie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, racla care conține un fragment din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni și vindecătorul de boli, va ajunge în Mioveni. Aceste sfinte moaște, aflate în patrimoniul Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Pitești, vor fi aduse în dimineața zilei de 2 octombrie la spitalul din Mioveni, acolo unde cadrele medicale și pacienții vor avea ocazia de a primi binecuvântarea și ajutorul divin al Sfântului Nectarie.

Racla va fi purtată în procesiune prin secțiile spitalului, oferindu-se astfel un moment de rugăciune și alinare celor suferinzi (la ora 13.00 va fi săvârșită și o slujbă). După acest moment, racla va fi așezată în Biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” din Racovița, situată vizavi de Spitalul Orășenesc Mioveni. Potrivit preoților de la Parohia Racovița, biserica va fi deschisă zilnic între orele 08:00 și 19:00, iar credincioșii vor putea să se roage și să participe la slujbele speciale ce vor avea loc dimineața și seara, conform programului stabilit.

Programul slujbelor:

Miercuri, 2 octombrie: ora 15:00 – Primirea raclei cu sfintele moaște. Ora 17:00 – Sfântul Maslu de Obște.

Joi, 3 octombrie: ora 09:00 – Sfânta Liturghie. Ora 18:00 – Acatistul Sfântului Nectarie.

Vineri, 4 octombrie: ora 09:00 – Sfânta Liturghie. Ora 12:00 – Acatistul Sfântului Nectarie. Ora 17:00 – Sfântul Maslu de Obște.

Sâmbătă, 5 octombrie: ora 08:00 – Sfânta Liturghie. Ora 09:30 – Parastas. Ora 16:00 – Acatistul Sfântului Nectarie.