❤️‍🩹 Primăria Municipiului Pitești se alătură Asociației „Parent Project” – Asociația pentru Cercetare și Asistență în Distrofia Musculară în campania de sensibilizare globală cu privire la Distrofia Musculară Duchenne, prin 𝐢𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝐫𝐨𝐬̦𝐮, 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟕 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟐𝟎.𝟎𝟎, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu boala Duchenne, din România și din întreaga lume.

Tema specială a Zilei Mondiale de Conștientizare Duchenne din 2024 este „Înalță-ți vocea pentru Duchenne”, militând pentru crearea unei societăți care oferă șanse egale pentru toți. Documentarul cu aceeași tematică, ce urmează a fi lansat în data de 7 septembrie, prezintă poveștile oamenilor din întreaga lume care se confruntă cu DMD și modul în care ei își înalță vocile pentru a trăi cea mai bună viață posibilă.

ℹ️ Unul din 5.000 de băieți nou-născuți în lume este afectat de Distrofia Musculară Duchenne (DMD), iar familiile celor peste 250.000 de pacienți la nivel global s-au reunit în organizații care fac eforturi, în țările lor, pentru a le garanta acces la îngrijire, pentru finanțarea studiilor de cercetare și pentru educarea pacienților și a familiilor lor. Asociația Parent Project România – Asociația pentru Cercetare și Asistență în Distrofia Musculară (APP Ro) organizează, la nivel național, acțiuni și evenimente menite să îmbunătățească strandardele de îngrijire și tratament pentru pacienții români cu DMD, creșterea speranței de viață și găsirea unor soluții care să dea șanse reale de integrare tinerilor din comunitatea DMD.

👉🏻 Pentru mai multe informații despre Distrofia Musculară Duchenne, vă rugăm să vizitați: worldduchenne.org și worldduchenneday.org, https://www.youtube.com/watch?v=0WwbeC-25HA.