Marți, 23 ianuarie 2024, a avut loc dezbaterea publică pentru Proiectul de hotărâre privind bugetul Municipiului Pitești pe anul 2024, etapa finală a procedurii de transparență decizională ce a inclus transmiterea către municipalitate, spre analiză, a propunerilor din partea cetățenilor referitoare la bugetul pe 2024, până la data de 23 ianuarie, prin e-mail, la adresa: primaria@primariapitesti.ro, precum și la sediul Primăriei Municipiului Pitești – Compartimentul Relații Publice, intrarea D. Proiectul de act normativ supus dezbaterii publice a putut fi consultat pe site-ul Primăriei Pitești, prin accesarea link-ului: https://www.primariapitesti.ro/proiect-de-hotarare… .

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de ședințe a Consiliului Local Pitești, de la ora 16:00, în prezența reprezentanților administrației locale, ai mediului de afaceri și ai celui universitar, dar și ai societății civile.

După încheierea prezentării Proiectului de buget pe anul 2024, susținută de către primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, au fost prezentate propunerile celor care au dorit să ia cuvântul, în cadrul dezbaterii publice.

Prim-vicepreședintele C.C.I.A. Argeș, Gheorghe Badea, a apreciat faptul că propunerile mediului de afaceri se regăsesc în Proiectul de buget al municipiului pe anul 2024, dovedind interesul și implicarea administrației locale într-o colaborare reală cu mediul privat. A remarcat, de asemenea, schimbările pozitive în administrarea Piteștiului, menționând o evoluție vizibilă în aspectul orașului și, în special, al zonelor de intrare în municipiu, iar, în încheiere, a subliniat faptul că administrația locală și mediul de afaceri vor avea posibilitatea să demareze multe proiecte împreună, odată ce vor fi aprobate normele parteneriatului public-privat.

Reprezentanta IMM Argeş, antreprenorul Olimpia Doru, a propus realizarea unui parteneriat între Primăria Piteşti şi IMM-urile din Argeş, având ca public-ţintă tinerii de liceu, în scopul dezvoltării abilităţilor antreprenoriale şi al încurajării tinerilor pentru a demara proiecte de afaceri, mai ales că la nivelul oraşului se doreşte dezvoltarea unui HUB de afaceri.

Reprezentantul A.O.A. Argeș, Dan Ionescu, a propus o reluare a Daciadei, apreciind faptul că, în Pitești, evenimentele publice numeroase și variate au adus un suflu nou de viață și energie în comunitate.

Prorectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești, prof. univ. dr. Dumitru Chirlesan, a apreciat faptul că, în Proiectul de buget pe anul curent, Municipiul Pitești a prevăzut o alocare bugetară profesionistă și eficientă pe lucrări de investiții, remarcând, de asemenea, că administrația locală a dezvoltat un model de comunicare transparent și eficient, fiind extrem de prezentă în social media, dar și în media universitare. Eforturile pozitive ale administrației au dat roade, Piteștiul devenind din ce în ce mai atractiv pentru tineri, inclusiv prin ceea ce oferă pe zona de cultură, agrement și divertisment, iar rezultatele se văd și în transferurile din alte centre universitare spre Pitești, motiv pentru care atât universitatea și specialiștii din cadrul acesteia, cât și studenții susțin administrația actuală a orașului.

Toate propunerile venite de la cetățeni și de la consilierii locali vor fi analizate în vederea constituirii Proiectului de buget pe 2024, urmând ca, în data de 8 februarie a anului curent, acesta să fie supus aprobării, în ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.