Primarul comunei Albeştii de Argeş, Gabriel Popa, s-a mişcat rapid în ceea ce priveşte proiectele de modernizare a drumurilor comunale prin Programul „Anghel Saligny”. În jur de 60% din acest proiect a fost deja finalizat, comuna fiind fruntaşă pe judeţ din acest punct de vedere.

Pe lângă eficienţa în implementare, la Primăria Albeştii de Argeş, lista finanţărilor externe pentru investiţii este una lungă, primarul Popa având în plan foarte multe proiecte necesare dezvoltării comunităţii locale. Ca urmare a muncii depuse, au apărut şi roadele, care l-au făcut pe edilul-şef să se declare mulţumit de anul 2023 din perspectiva fondurilor externe atrase de primărie.

Lista solicitărilor de finanțare aprobate pentru localitate cuprinde:

– eficientizarea energetică și modernizarea Școlii Albeștii-Ungureni, fonduri atrase prin PNRR;
– amenajarea de piste de biciclete – fonduri atrase prin PNRR;
– dotarea școlilor cu mobilier și echipamente IT – fonduri atrase prin PNRR;
– achiziționarea de stații de încărcare electrică – Administrația Fondului de Mediu.

„Am depus proiect și pentru modernizarea platformelor de colectare și reciclare a gunoiului de grajd, noi având deja implementat un proiect similar în localitate. Prin această finanțare nu doar că vom înființa noi platforme, dar ne vom dota cu echipamente performante. Când se va redeschide măsura din cadrul PNRR, vom depune și pe Componenta C1 – achiziționarea de fose individuale, pentru locuințele izolate, unde sistemul de canalizare nu este o opțiune fezabilă”, a afirmat edilul-șef.

Din fonduri proprii, tot anul acesta, s-au mai amenajat 600 metri de trotuare de-a lungul DN 7C.

„Continuăm și cu proiectul O masă caldă pentru copii, care vine în sprijinul tuturor familiilor ce au copii la școală, proiect de care beneficiază toți elevii din localitate”, a mai punctat șeful executivului din comuna Albeștii de Argeș.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.