Deși APA este incoloră, insipidă și inodoră, specialiștii din domeniu au stabilit un cod de culori cu următoarele semnificații:

🔵 Apa albastră se găsește în lacuri, râuri și corpuri de apă subterană. Este esențială pentru consum și uz casnic, dar și pentru agricultură.
🟢 Apa verde se regăsește în plante, sol și păduri. Ecosistemele sănătoase ajută la reținerea și purificarea apei, susținând ciclul global al apei.
🟤 Apa cenușie, din orașe și industrii, este tratată și poate fi refolosită.
⚫ Apa neagră, care este apa folosită de la toalete, reprezintă apă uzată care nu poate fi refolosită decât dacă este tratată. Este esențial ca aceasta să fie gestionată corect, astfel încât să nu intre în contact cu apa dulce sau sursele de apă subterană.

Campania #WaterWiseEU, al cărei slogan este „Să privim apa altfel”. Campania este lansată de către Comisia Europeană și are ca parteneri Ministerul Mediului – România și Apele Române.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.