Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al Coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.

Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5,32 de miliarde de lei, fără TVA!

Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (Cornetu-Tigveni), cu o lungime de 37,40 km, împreună cu Secțiunea 2 (Boița-Cornetu), face parte din tronsonul care traversează Carpații și este cea mai complexă secțiune a acestei autostrăzi.

Asocierea de constructori italieni are la dispoziție 12 luni pentru proiectare (perioada ofertată) și 45 de luni pentru construcție.

Pe această secțiune ar urma să fie deschisă circulația în anul 2027.

Antreprenorul trebuie să construiască: 95 de poduri și pasaje; 1 tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie; 2 Noduri rutiere (unul la Cornetu și altul la Văleni); 1 ecoduct în zona localității Călinești.

Întregul proiect al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o valoare totală de 13,56 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM și POT).

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.