Conferință publică de prezentare a stadiului actual de implementare a proiectului „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești”

Astăzi, 16 august 2023, a avut loc, la Primăria Pitești, o conferință publică de prezentare a stadiului actual de implementare a proiectului „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești” – Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul căruia vor fi modernizate 38 de intersecții din municipiul Pitești.

Au fost oferite informații complexe, de natură tehnică, de către prof. dr. ing. Valentin Stan (Politehnica București) – proiectantul celor 5 cereri de finanțare pe PNRR ale proiectului „Extinderea sistemului de managementul traficului Pitești” – și de specialiștii care implementează actualul proiect, în Pitești, care au răspuns aplicat întrebărilor primite din partea presei și a celor prezenți la eveniment: reprezentanți ai societății civile, ai oamenilor de afaceri – prin C.C.I.A. și A.O.A., ai universităților piteștene, ai poliției, ai asociațiilor de proprietari și ai Consiliului Local. Au fost detaliate aspectele care privesc obiectivele principale ale acestui proiect – creșterea siguranței rutiere, în principal a pietonilor și a bicicliștilor, și utilizarea la maximum a instrumentelor de finanțare externă pentru dezvoltarea orașului, din perspectiva necesităților specifice Piteștiului, dar și a strategiei Uniunii Europene pentru mobilitate.

Creșterea continuă a numărului de vehicule personale (de la 130/1.000 de locuitori, în 1989, la 422 autoturisme/1.000 de locuitori, în prezent, în Pitești) și tendința de creștere estimată pentru următorii 10 ani sunt principalele motive pentru care trecerea la un sistem integrat de management informatizat reprezintă cea mai bună soluție pentru municipiul nostru.

Cele două proiecte în curs de implementare, cu finanțare nerambursabilă (POR și PNRR) – „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești” (stadiu de execuție 75%) și „Extindere sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători din municipiul Pitești” – vor fi urmate de alte cinci proiecte finanțate prin PNRR, care vor genera extinderea sistemului de management integrat al traficului la nivelul întregului municipiu pentru eficientizarea completă a funcționalității acestuia.

Întreaga conferință, transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Pitești, poate fi urmărită și pe canalul de Youtube al instituției: https://www.youtube.com/live/3VxbD2BoEBc?feature=share.

Compartimentul Comunicare – Primăria Municipiului Pitești

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply