Un număr de 33 noi investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară vor primi finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, ca urmare a semnării contractelor de către ministrul Adrian-Ioan Veștea și beneficiarii proiectelor.

Astăzi, din Argeş, primarul Nicolae Dinică din Corbeni a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul pe PNI „Anghel Saligny” pentru „Extindere rețea de canalizare menajeră și racorduri pe Valea Oească, în satul Oeștii Pământeni, comuna Corbeni, județul Argeș”, în valoare de 3.638.740,35 lei!

„Programul Anghel Saligny are, ca obiective, nu doar creșterea calității vieții locuitorilor, evitarea riscului de depopulare în comunitățile mai puțin dezvoltate și reducerea decalajelor dintre regiuni, ci și crearea de noi oportunități de dezvoltare economică, care să genereze locuri de muncă și venituri către bugetul local, venituri din care se pot asigura cotele de finanțare pentru alte investiții necesare comunităților locale. De aceea, ca orice program național de investiții, presupune implicare din partea tuturor autorităților locale, pentru a gestiona cât mai bine toate etapele de implementare a proiectelor, dar înseamnă, în egală măsură, și beneficii pentru fiecare localitate”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Contractele, în valoare totală de 228.490.464 lei, vizează modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, amenajarea șanțurilor și a rigolelor din zona drumurilor publice, precum și construirea unor poduri și podețe.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.