Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, prim-vicepreședinte PSD Argeș: „La mulți ani, Pitești! La mulți ani, piteșteni!”

Piteștiul împlinește 635 de ani de la prima atestare documentară.

Este unul dintre cele mai vechi orașe din Țara Românească.

Primele au fost: Curtea de Argeș, apoi Câmpulung, Brăila, Roșiorii de Vede și Pitești!

Ca piteștean, îmi iubesc orașul pentru istoria sa, pentru personalitățile sale, chiar dacă arhitectura, clădirile vechi n-au rezistat vremurilor.

Încăpățânarea locuitorilor de aici de a se adapta la orice schimbare cu optimism demonstrează că au avut dreptate să rămână aici: Piteștiul a avut și are pentru ce să fie îndrăgit!

Tradiția acestui loc ne obligă să gândim și să generăm dezvoltarea continuă a orașului nostru, pentru a ne simți bine acasă cu toții: seniori sau tineri.

Recuperăm decalaje importante față de Europa, istoria a fost nedreaptă uneori cu noi, așa încât astăzi reconstruim, și modernizăm în același timp: infrastructură, servicii și educație civică.

Vreau să vă mulțumesc, dumneavoastră, piteștenilor, pentru faptul că acceptați realitatea care ne impune sacrificii pentru a avea un oraș mai dezvoltat: șantiere într-un număr foarte mare, restricții de trafic poate … însă toate au scopul de a finaliza proiecte importante pentru urbea noastră.

Și, foarte important, nu avem dreptul să ratăm banii europeni care sunt destinați sau orice oportunitate pentru construcție !

Avem, deci, în comun, edili și cetățeni, responsabilitate comună, suntem parteneri pentru orașul nostru.

Așadar, aniversarea zilei de 20 mai reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra trecutului și pentru a ne proiecta progresul spre un nivel de bunăstare pe care ni-l dorim cu toții.

Ca primar al dumneavoastră, vă spun că sunteți sursă de motivare și mândrie.

Ați contribuit la dezvoltarea și la transformarea acestui oraș într-un loc vibrant și plin de viață. Fie că sunteți născuți și crescuți aici sau ați ales să vă numiți Piteștiul casă, vă mulțumim pentru devotamentul și dragostea voastră față de acest loc.

La mulți ani, Pitești!

La mulți ani, piteșteni!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply