Curtea de Argeș: 6.340 de elevi vor beneficia de mobilier și echipamente digitale noi!

Primăria Curtea de Argeș a obținut finanțare pentru proiectul prin care școlile din municipiu vor fi dotate cu cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Proiectul se numește „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș”, are o valoare de 2,5 milioane de euro și de el vor beneficia 6.340 de elevi.

Prin intermediul proiectului vor fi dotate 11 laboratoare de Informatică, 209 săli de clasă (cu echipamente digitale – tablă interactivă, un laptop și un sistem all-in-one pentru cadrul didactic, un sistem de sunet, o cameră videoconferință, o imprimantă multidisciplinară, un scanner portabil pentru documente).

De asemenea, vor fi dotate 157 de săli de clasă cu mobilier și materiale didactice, ca și trei laboratoare de Ştiințe și 24 de cabinete școlare – 12 cabinete Psihologie, 4 cabinete școlare și 8 săli de sport. În plus, două ateliere de practică vor primi materiale și echipamente de specialitate.

Beneficiarii fondurilor sunt Liceul Tehnologic „Regele Mihai I”, Clubul Copiilor, Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă Basarab”, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, Școala Gimnazială „Carol I”, Școala Gimnazială „Basarab I”, Grădinița cu Program Normal „Căsuța cu Povești”, Liceul Tehnologic Auto, Grădinița cu Program Prelungit „O lume minunată”, Grădinița cu Program Prelungit „Academia Piticilor”, Școala Gimnazială „Regina Maria”.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș” urmează să intre în Etapa II – evaluarea calitativă a proiectelor.

„Îmbunătățirea calității învățământului la Curtea de Argeș prin dotări noi și performante pentru școli este una dintre prioritățile noastre. Elevii și profesorii vor avea condiții mai bune în școli odată cu implementarea acestui proiect. Aducem dotări moderne și echipamente performante, astfel încât elevii să aibă tot ce le trebuie, la fel ca și profesorii lor, pentru obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură, la concursurile școlare și de meserii”, a declarat primarul Constantin Panțurescu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply