Bugetul participativ este un proiect activ, prin care cetățenii din Curtea de Argeș se pot implica în guvernarea publică locală.

Este o măsură de conștientizare a rolului pe care cetățenii îl au în dezvoltarea comunității, iar grupul consilierilor locali liberali, coordonat de președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu și de consilierul local municipal, Mădalin Marinescu, a susținut pentru prima dată implementarea acestui concept la nivelul administrației publice.

Prin proiectul bugetării participative dorim să creăm contextul unei relaţii de parteneriat între administraţia publică şi cetăţeni, în vederea implicării acestora în mod activ, prin idei și sugestii, pentru îmbunătățirea calității vieții în comunitatea noastră.

Este un proiect de succes, implementat deja în orașe precum Sibiu, Brașov sau Cluj. Cetățenii pot depune proiecte, după o consultare cu vecinii, cu alți locuitori ai urbei, iar Primăria va verifica fezabilitatea acestora și va acorda, dacă este necesar, suport pentru o propunere care poate fi realizată.

Proiectele eligibile vor fi supuse la vot, iar cele câștigătoare vor primi bugetul alocat astfel încât să se poată realiza/demara în 2022.

Derularea acestui proces trebuie să fie transparentă și va fi supravegheată de un grup format din reprezentanți ai Primăriei și ai persoanelor implicate în proiect. Informațiile trebuie afișate public pe pagina web sau pot fi consultate în format letric la Primărie, astfel încât fiecare cetățean să poată verifica stadiul proiectului.

Prin bugetarea participativă îi încurajăm pe toți cetățenii care au idei, propuneri sau proiecte să se așeze la masa deciziilor, pentru ca împreună să stabilim care sunt priorităţile privind investiţiile de interes local, cu finanţare de la bugetul local.

Noi, liberalii, dorim să construim un parteneriat de lungă durată între administraţia publică şi cetăţeni, în așa fel încât să îmbunătățim calitatea vieții în comunitatea noastră!

Departamentul de Comunicare al PNL Curtea de Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.