Curtea de Argeş: Încă un contract important pentru oraș a fost semnat de primarul Constantin Panțurescu!

Edilul-şef al municipiului Curtea de Argeş, ing. Constantin Panțurescu, a mai semnat luni un alt contract important pentru oraș, şi anume pentru „Servicii de proiectare și inginerie faza SF + faza PT și asistență tehnică, pentru obiectivul de investiții Creșterea mobilitaţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluții inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vâlcea – Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeș”. Durata contractului este de 8 luni.

În cadrul acestui proiect de investiții se vor amplasa stații de închiriere a bicicletelor, dar și rasteluri de biciclete individuale. Astfel, se vor realiza următoarele:

  • Sistem de Bike-sharing: Extinderea sistemului de bike-sharing existent prin amplasarea a încă maxim 4 stații automatizate de închiriere biciclete cu un număr de maxim 40 de biciclete. Fiecare staţie automatizată de închiriere biciclete va avea minim 15 locuri de andocare. Pe traseu se vor amplasa și rasteluri pentru parcarea de scurtă durată a bicicletelor cu un număr de minim 20 de locuri.
  • Se va construi o pasarelă cu dublu sens pentru pista de biciclete care va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona strada 1 Decembrie 1918 și va avea o lungime de aproximativ 1 km.
  • De asemenea, vor fi modernizate trotuarele pe o suprafață de 10.000 mp, urmând ca modernizarea acestora să fie realizată diferențiat în funcție de zonă.

„Traficul auto se fluidizează, iar bicicliștii vor avea mai multe piste. Este foarte important și că vom moderniza prin acest proiect trotuarele de pe strada Râmnicu Vâlcea!”, a spus primarul Constantin Panțurescu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply