Deschiderea anului școlar 2023-2024, la Pitești – bucuria unui nou început!

Prima zi din noul an școlar a fost plină de emoțiile copiilor, părinților și bunicilor prezenți, alături de profesori, în curtea grădinițelor, a școlilor și a liceelor din Pitești!

Reprezentanții administrației locale – primarul Cristian Gentea, administratorul public Lucrețiu Tudor, viceprimarul Gelu Tofan, precum și directorul Direcției Servicii Publice și Achiziții, Dan Teodorescu și directorul Filarmonicii Pitești, Gabriel Niță au participat la festivitatea de deschidere a anului școlar, în numeroase instituții de învățământ din Pitești. Edilul-şef al municipiului a transmis piteștenilor mesajul său de susținere și de încurajare a tuturor celor implicați în actul educațional:

„Deschiderea anului școlar este tradiția unui nou început, de fiecare dată! Elevi, dascăli și părinți retrăim momentul inaugural cu bucurie, emoție și nostalgie.

Dragi elevi, pentru toți școala este o etapă a vieții voastre, una de dezvoltare personală, plină de descoperiri, de care vă doresc să profitați la maximum!

Cei mici, care trăiesc un moment memorabil pentru că încep o etapă nouă, elevii de gimnaziu, care experimentează cunoașterea, curiozitatea vie, ori liceenii, care au bifat deja o parte semnificativă a parcursului lor în educație, sunt toți într-o călătorie continuă, pe drumul corect. Învățați din greu, explorați, consumați artă, trăiți experiențe noi, fiți deschiși la idei, fiți proactivi!

Cu perseverență, muncă asiduă și curaj, veți realiza tot ce vă propuneți. Sunteți viitorul comunității noastre, iar noi avem încredere în voi.

Stimați profesori, puterea exemplului dumneavoastră este fundamentală. Profesionalismul, rigoarea științifică, talentul pedagogic și comunicarea, știința de a înțelege vârste diferite, cu nevoi și idealuri niciodată aceleași, sunt toate calități și motive să vă mulțumim!

2023 și anii care urmează vor aduce provocări și oportunități într-o lume în permanentă schimbare! Gândirea critică, inteligența emoțională, creativitatea vor fi competențele viitorului, pe care aveți misiunea să le cultivați tinerilor!

Oamenii educați vor fi puternici, pentru că pot face alegeri corecte.

În actul educației permanente, părinții sunt partenerii loiali, cei care sprijină și încurajează fiecare pas al copiilor în dezvoltare!

Aveți încredere deplină în inteligența lor, creditați cadrele didactice, dar nu uitați că acasă se învață respectul, toleranța, responsabilitatea.

În numele municipalității vă asigur de sprijinul total pentru actul educațional de calitate!

Vă doresc tuturor multă sănătate, putere de muncă, un an școlar foarte bun, cu rezultate deosebite!”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply