La Pitești, a treia săptămână a lunii august reunește două evenimente din sfera artelor plastice, deschiderea lor oficială având loc în seara de 16 august, în Piața Primăriei. Alături de atelierul de creație dedicat copiilor „IconArT – artă tradițională iconografică”, ediția a doua, în perioada 16-21 august se va desfășura și cea de-a șaptea ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică Pitești, Pictură Grafică.

Timp de trei zile, artiști plastici consacrați la nivel național, din județ și din țară, vor realiza lucrări originale, tematica ediției acestui an fiind „Expresii urbane”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului, atelierul de creație fiind amenajat în incinta Schitului Trivale.

Vernisajul expoziției, care va oferi publicului prilejul de a admira creațiile participanților la ediția a VII-a a Taberei Naționale de Creație Plastică Pitești, va avea loc sâmbătă, 20 august 2022, ora 18:00, în Piața Primăriei.

Tabăra este organizată de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Pitești, al cărei președinte, pictorul Daniel Preduț, este și curator al evenimentului. În cadrul vernisajului expoziției, criticul de artă Ana Amelia Mădălina Dincă va susține o prelegere pe marginea creațiilor realizate de către artiștii plastici participanți.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.