Primăria Municipiului Piteşti oferă alternativa plăţii online a impozitelor şi taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile şi funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Cuantumul impozitelor datorate se poate afla şi achita, de către fiecare contribuabil persoană fizică, persoană fizică autorizată sau persoană juridică, accesând site-ul www.primariapitesti.ro, secţiunea „Impozite şi taxe locale – informare, plată electronică, depunere declarații”, sistem disponibil din mai 2003, precum și la adresa: www.ghiseul.ro, secţiunea „Plată cu autentificare”, după autentificarea corespunzătoare în fiecare sistem.

La adresa: www.ghiseul.ro, contribuabilii persoane fizice pot obține online datele de acces în secțiunea „Solicitare date de acces”. Autentificarea în sistem se realizează în secțiunea „Plată cu autentificare”, unde persoanele fizice pot vizualiza și achita, prin intermediul cardului bancar, utilizând internetul, impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri și impozitul pe mijloacele de transport.

În secțiunile „Plată amenzi/Plată fără autentificare”, persoanele fizice pot achita amenzile/alte taxe locale.

Din data de 16 iulie 2020, www.ghiseul.ro este disponibil și pentru persoanele juridice. Informații privind depunerea online a cererii pentru emiterea credențialelor de acces pentru www.ghiseul.ro, în cazul persoanelor juridice, sunt disponibile la adresa: www.primariapitesti.ro.

Pentru plăţile efectuate cu carduri, prin intermediul internetului, la adresa www.primariapitesti.ro sau la adresa www.ghiseul.ro – secţiunea Primăriei Municipiului Piteşti, şi prin intermediul POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision.

Reamintim că, pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri/terenuri/mijloace de transport, datorat pentru întregul an fiscal 2024, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2024, inclusiv, se acordă o bonificație de 10%.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.