Comuna Corbeni este situată într-o zonă turistică deosebită. Pe lângă peisajul extraordinar, în zona Corbeni, ca în întreg județul de altfel, se păstrează şi în prezent un repertoriu bogat în tradiţii şi obiceiuri.

Asociația Vocart, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Consiliului Local Corbeni organizează, în fiecare an, Festivalul „Tradiții Argeșene”, aflat anul acesta la cea de a IX-a ediție.

Păstrători, dar și promotori ai obiceiurilor și tradițiilor naționale, tineri interpreți din întreaga țară au participat la concursul de muzică populară „Tradiții Argeșene”, iar meșterii populari li s-au alăturat cu creațiile lor.

Astăzi alături le-au fost președintele Consiliului Județean Argeş, Ion Mînzînă, și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, care împreună cu primarul Nicolae Dinică au premiat familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, exemple și modele de urmat în comunitatea locală.

„Particip întotdeauna la evenimentele unde sunt promovate tradițiile naționale. Fiecare lucrare realizată de meșterii populari reflectă istoria şi moştenirea noastră culturală și națională. Tocmai de aceea, noi, prin Centrul Cultural Județean de Cultură și Arte Argeş, susținem și încurajăm transmiterea acestor îndeletniciri unice de la o generaţie la alta. Mă bucur că în satele noastre încă există meșteri populari, dar mă bucur și pentru faptul că la astfel de târguri sunt tot mai multe persoane care le apreciază creațiile și le cumpără marfa. Românii, în general și argeșenii, în special, sunt păstrători de tradiții și obiceiuri” – Ion Mînzînā, președintele Consiliului Județean Argeş.

Orchestra “Doina Argeșului” a Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, a acompaniat concurenții din Concursul Național de Interpretare Folclorică din cadrul festivalului. Orchestra “Doina Argeșului” a urcat pe scenă și alături de soliștii Sava Negrean Brudașcu și Loredana Streche. Printre cei 17 concurenți, 7 au fost din Argeș, elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

La Festivalul “Tradiții Argeșene” de la Corbeni au fost invitați să participe și călușarii din Bârla, Hârsești, Stolnici și Popești.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.