„Proiectele finanțate prin Programul Anghel Saligny marchează pași concreți, cu efecte semnificative, către dezvoltarea durabilă a comunităților locale, prin modernizarea și eficientizarea serviciilor publice”, a precizat astăzi ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 46 noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Proiectele, în valoare totală de 587.969.604,61 lei, urmăresc modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea unor poduri și punți pietonale.

Din Argeş şi din Vâlcea au semnat contracte următoarele entităţi:

Micești: „Înființare sistem centralizat de alimentare cu apă în satul Brânzari, comuna Micești, județul Argeș”, 843.748,96 lei.
Bughea de Jos: „Înființare canalizare și stație de epurare a apelor uzate în comuna Bughea de Jos, județul Argeș„, 12.692.771,53 lei.
Cicănești: „Modernizare drumuri comunale în comuna Cicănești, tronson III”, 15.000.000 lei.
Poienarii de Muscel: „Modernizare drumuri de interes local, DL Peste Coastă și DL Leculești, L = 2.188 m, în comuna Poienarii de Muscel, județul Argeș”, 3.763.227,44 lei.
Judeţul Vâlcea, prin Consiliul Județean Vâlcea: „Reabilitare şi modernizare DJ 703H, limită jud. Argeș-Perișani-Titești-Boișoara-Câineni (DN 7)”, 119.122.996,20 lei.

Lista contractelor semnate și galeria foto (parola: comunicare) sunt disponibile aici: https://www.mdlpa.ro/…/ministruladrianvesteasemnarecont…

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.