Primăria Municipiului Pitești anunță că, în ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale, de joi, 3 februarie 2022, au fost analizate, avizate sau respinse următoarele propuneri:

 1. Amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea Interzisă”, pe carosabilul străzii Fundătura Zorilor, pe ambele sensuri de circulație, întrucât strada este foarte îngustă – Avizat.
 2. Instituirea sensului unic de circulație pe Aleea Irisului, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Ionel Grigore Rădulescu și Dromichete, cu circulație auto dinspre
  Aleea Ionel Grigore Rădulescu – Avizat.
 3. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Grigore Tocilescu, cu circulație auto dinspre strada Decebal, până la strada Dromichete – Avizat.
 4. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Alexandru Vericeanu, pe tronsonul cuprins între intersecțile cu străzile Ion P. Comăneanu și Tineretului, cu circulație dinspre strada Ion P. Comăneanu – Avizat.
 5. Prin adresa 1853/12.01.2022, SC Arhima Pro Design SA solicită reanalizarea punctului 27 din ședința din 11.11.2022 privind întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru construire imobil locuințe colective în Bd. Libertății nr. 18B, aviz solicitat comisiei în Certificatul de urbanism nr. 1246/07.12.2021 – Analiză la fața locului.
 6. Prin adresa 1805/12.01.2022, SC Atelierul de Consultanță SRL solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu în vederea „Construire spațiu comercial și împrejmuire teren”, Calea Câmpulung, nr. 29 (la intersecția cu strada Uzinei de apă) – Analiză la fața locului.
 7. Prin adresa 1808/12.01.2022, SC Atelierul de Consultanță SRL solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu în vederea „Consolidare, extindere și supraetajare C1 și C2”, amplasat în municipiul Pitești, strada Dumbravei FN (fost nr. 16 și 18A) – Avizat, condiționat de retragerea cu 2 metri a porților de intrări pe împrejmuire.
 8. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Plopilor (nu a precizat o zonă anume) – Respins.
 9. Amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea Interzisă” pe aleea din curtea interioară a blocului 30, strada I.C. Brătianu – Avizat.
 10. Amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea Interzisă” pe carosabilul străzii Făgăraș, în fața Școlii Gimnaziale „Alexandru Davila” – Avizat.
 11. Amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea Interzisă” pe aleea de acces către blocurile L2017 și B2017, strada Pictor Nicolae Grigorescu – Avizat.
 12. Amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea Interzisă” pe strada Târgul din Vale, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada C.A. Rosetti și sensul giratoriu – Avizat.
 13. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Alexandru Xenopol, la intersecția cu strada Exercițiu – Respins.
 14. Amplasare de indicatoare cu semnificația „Oprirea Interzisă” a autovehiculelor pe carosabilul străzii Bucovina, în zona numerelor 6-10, precum și pe str. Ștefan Ciobanu în dreptul numerelor 1-6, unde cele două străzi formează o curbă – Analiză la fața locului.
 15. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Ștefan Ciobanu la numerele 12 și 22 – Analiză la fața locului.
 16. Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea Interzisă” pe carosabilul străzii Dr. Thoma Ionescu, pe partea dreaptă a direcției de mers dinspre Bulevardul 1 Decembrie 1918 până la intersecția cu strada Mihai Chițescu – Analiză la fața locului.
 17. Mutarea trecerii de pietoni de pe carosabilul străzii Teilor la intersecția cu Bulevardul Eroilor deoarece conducătorii auto care coboară dinspre cartierul Teilor, la întâlnirea indicatorului „Stop”, sunt nevoiți să oprească pe trecerea de pietoni – Respins.
 18. Circulația pe Bulevardul Republicii dinspre cartierul Prundu spre centru, după trecerea intersecției cu strada C.A. Rosetti, este îngreunată din cauza faptului că se îngustează de la trei, la două benzi de circulație. Se propune renunțarea locurile de parcare de pe partea dreaptă a carosabilului bulevardului, de la intersecție până la accesul spre parcarea supraterană, în așa fel încât circulația auto să se facă pe trei benzi. Autovehiculele care foloseau cele 19 locuri de parcare desființate vor fi direcționate către parcarea supraterană – Avizat, cu tăblițe pentru ridicare vehicule.
 19. Având în vedere necesitatea suplimentării de locuri de parcare pentru locuitorii străzii Pescarilor, se propune instituirea sensului unic de circulație pe tronsonul cuprins între punctul termic și intersecția cu Aleea Ioan Andrieșescu, cu circulația autovehiculelor dinspre strada Vasile Pârvan, pe o singură bandă. Banda de circulație dinspre Kaufland va fi folosită ca parcare pentru autovehicule – Avizat.
 20. Societății comerciale PK Emerald SRL i-a fost solicitat, în Certificatul de urbanism nr. 179/18.02.2021, avizul Comisiei de circulație în vederea autorizației de construire pasaj rutier și pietonal peste calea ferată pe terenul din strada Tudor Vladimirescu, nr. 113-115C – conform planului anexat – Avizat.
 21. Înlocuirea indicatoarelor de circulație cu semnificația „Oprirea Interzisă” amplasate pe strada Războieni, pe tronsonul cuprins între strada Banat și strada Nicolae Dobrin, cu altele, cu semnificația „Staționarea Interzisă” – Respins.
 22. Se propune modificarea timpilor la semaforul de la trecerea pentru pietoni de pe strada Armand Călinescu de la Colegiul Național „I.C. Brătianu”, în așa fel încât timpul de verde pentru autovehicule, care este de 90 de secunde, să se reducă la 30-40 de secunde, întrucât pietonii tind să treacă pe roșu – Respins.
 23. Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la trecerea de pietoni din zona pieței, prevăzută cu semafor cu buton, mărirea timpului acordat autovehiculelor – Avizat.
 24. Amplasarea indicatorului „Oprirea Interzisă” pe strada Paltinului, la colțul blocului B21, cu acțiune până la parcarea din dreptul scării E – Avizat.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.