Municipiul Pitești se alătură, și în acest an, orașelor europene și nu numai, care răspund inițiativei Comisiei Europene ce încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană – Săptămâna Europeană a Mobilității.

În cadrul acestei campanii, municipalitatea piteșteană organizează duminică, 18 septembrie 2022, „Ziua fără maşini”, eveniment care accentuează importanța mișcării și a reducerii poluării urbane, prin alegerea unor modalități de deplasare mai sănătoase decât folosirea autoturismelor.

Astfel, duminică, 18 septembrie 2022, în intervalul orar 10:00-18:00, circulația autovehiculelor va fi închisă pe Bulevardul I.C. Brătianu, pe tronsonul cuprins între Pasajul Teiuleanu și intersecția cu Calea București, bulevardul fiind redat pietonilor. Piteștenii mari și mici vor putea desfășura, în această perioadă, diverse activități sportive și recreative pe tronsonul închis traficului: plimbări pe jos, cu bicicleta sau cu rolele, jocuri sportive de echipă, desene pe asfalt etc.

Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității – „Conexiuni mai bune” – abordează necesitatea sinergiei dintre oameni și locuri care își pot oferi expertiza, creativitatea și dedicarea în creșterea conștientizării privind mobilitatea sustenabilă și în promovarea schimbării comportamentale în favoarea mobilității active, pe lângă crearea de conexiuni între grupările existente și noi audiențe. Sloganul acestei campanii, menit să întărească mesajul tematic, este „Combină și deplasează-te”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.