Pentru creșterea gradului de reciclare şi pentru o mai bună gestionare a programului de salubritate, cât și pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, începând de anul acesta, Primăria Budeasa va suplimenta numărul de saci, urmând ca fiecare gospodărie să primească lunar un număr de 4 saci, în loc de 2 (1 sac/săptămână).

Tot începând de anul acesta, sacii pentru colectarea deșeurilor reciclabile nu vor mai fi distribuiți de către operatorul de salubritate, ci vor fi distribuiți la sediul primăriei, la momentul achitarii taxei de salubritate şi, proporțional cu suma achitată din valoarea acesteia (1 lună achitată = 4 saci).

Totodată, pe parcursul acestui an se vor organiza următoarele acțiuni:

  • 2 campanii de colectare pentru deșeuri voluminoase (mobilier, saltele etc.);
  • 2 campanii de colectare pentru deșeuri textile (haine, prosoape, lenjerii etc.);
  • 1 campanie de colectare pentru deșeuri biodegradabile (iarbă, frunze, paie etc – 3-4 saci/gospodărie). De asemenea, în cadrul acestei campanii vor fi colectate și crengile rezultate din toaletarea arborilor, cu condiția de a fi strânse şi legate sub formă de snop (4-6 snopi/gospodărie, lungime maximă 3 m.);
  • 1 campanie de colectare pentru deșeuri periculoase din deșeuri menajere (produse de curățare și înălbire, baterii, ambalaje vopsele, recipiente parfum, spray-uri etc.).

Nu se vor colecta deşeurile provenind din construcții (moloz, sticlă provenită de la ferestre etc.), pentru acestea fiind necesară încheierea unui contract separat cu operatorul.

Persoanele care au achitat deja taxa de salubritate, precum și persoanele care urmează să achite această taxă prin aplicația ghiseul.ro sunt rugate să se prezinte la sediul primăriei pentru a ridica sacii aferenți.

Menționăm că programul privind colectarea deşeurilor menajere/reciclabile/sticlă se va menţine, urmând ca pentru campaniile enumerate mai sus, programul să fie anunțat pe parcursul anului.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.