Primăria comunei Budeasa: Taxele şi impozitele locale se majorează doar cu indicele de inflaţie de 5,1%!

Vă informăm că a fost finalizată procedura de deschidere a anului fiscal 2023. Drept urmare, se pot efectua plăți pentru impozitele și taxele locale datorate bugetului local al Budeasa.

La propunerea domnului primar Mihai Rachieru, nivelul sumelor datorate bugetului local pe anul 2023 nu a fost majorat. Singura modificare față de anul trecut este indexarea unor impozite și taxe cu indicele de inflație de 5,1%, fapt impus tuturor administrațiilor locale din țară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Cetățenii vor avea la dispoziție ca și modalități de plată:

  • plata cu numerar sau cu cardul bancar la sediul Primăriei Budeasa;
  • plata online, prin intermediul aplicaţiei: www.ghiseul.ro.

Precizăm că, şi în acest an, printre facilităţile oferite contribuabililor se numără bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice, respectiv 5% pentru persoanele juridice – pentru plata integrală, până la 31 martie, inclusiv, a impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de către persoanele fizice şi juridice.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply