Primăria Municipiului Curtea de Argeș: Gara Regală va fi reabilitată!

Gara Regală din Curtea de Argeș, monument de arhitectură, va fi reabilitată cu 8,74 milioane lei. Contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători a fost semnat marți de SRCF Craiova și reprezentanții firmei care a câștigat licitația. Durata contractului este de 36 de luni, iar lucrările de reparații vor fi făcute doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Gara din Curtea de Argeş a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, dată la care a avut loc punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti-Curtea de Argeş, având lungimea de 38,4 kilometri. A fost construită în mai puţin de unsprezece luni, la cererea Regelui Carol I, după planurile cunoscutului arhitect francez Andre Lecomte de Nouy.

„Ne bucurăm că vor începe lucrările de reabilitare a Gării Regale, lucru așteptat și dorit de toți argeșenii. Orașul nostru e în plină modernizare, iar o Gară Regală reabilitată va constitui o atracție turistică în plus pentru Curtea de Argeș!”, a spus primarul Constantin Panțurescu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply