Mănăstirea San Martín Pinario, din Santiago (Spania), a găzduit, la începutul acestei luni, deschiderea întâlnirii europene organizată de Consiliul Local al orașului Rois, care a reunit lideri locali din 27 de țări UE. „Proiectele individuale într-o lume globalizată nu duc nicăieri. În ultimii cincizeci de ani, crearea Uniunii Europene a adus cea mai mare perioadă de pace, progres și prosperitate pe care o amintim pentru 300 de milioane de oameni”, a declarat primarul orașului Rois, Ramón Tojo, în cadrul dezbaterilor.

„În urma acestui proiect, am participat la mai multe conferinţe ce aveau ca subiect principal eurosceptismul. A fost copleşitor să reprezint România, ca primar al comunei Corbi. Am cunoscut primari şi profesori din toată Europa, persoane cu care am interacţionat, am schimbat idei, am povestit fiecare despre comunitatea pe care o reprezentăm. Obiectivele proiectului sunt ajutarea cetățenilor să înțeleagă mai bine UE, istoria și diversitatea acesteia. Totodată, pentru o bună evoluţie, cetăţenii trebuie să se implice activ în orice acţiune pentru a atinge acest obiectiv, şi anume UNITATE ÎN DIVERSITATE”, ne-a declarat Anca Baciu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.