Primarul Nicolae Velcea: „Unitățile de învățământ din orașul Ștefănești vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale printr-un proiect finanţat prin PNRR!”

Stimați cetățeni,

Un nou proiect depus de Primăria Orașului Ștefănești prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație va beneficia de finanțare.

În urma etapei de evaluare a eligibilității, a fost admis proiectul „Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul Ștefănești, jud Argeș”.

Obiectivul general al proiectului este acela de a crește capacitățile de reziliență ale sistemului educațional prin dotarea cu echipamente IT, mobilier și materiale educaționale a instituțiilor de învățământ aflate pe raza orașului Ștefănești, precum și dezvoltarea competențelor digitale și asigurarea accesului la învățământ de calitate pentru elevii din orașul nostru.

Proiectul vizează dotarea unităților de învățământ din orașul Ștefănești cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Prin realizarea acestui proiect, elevii școlilor noastre vor beneficia de:

  • săli de clasă dotate cu mobilier, table interactive, laptopuri/sisteme all-in-one, sisteme de sunet, camere videoconferință, imprimante multifuncționale, scanere documente portabile;
  • 3 laboratoare de Informatică dotate cu table interactive, sisteme de tip desktop cu monitor/sisteme all-in-one sau laptop, multifuncționale, camere videoconferință, sisteme sunet, routere Wi-Fi;
  • 2 laboratoare de Chimie dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice, inclusiv echipamente digitale;
  • 2 cabinete școlare dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice;
  • 2 cabinete de Asistență pshiopedagogică dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice;
  • o sală de sport dotată cu echipamente și aparatură sportivă, precum și alte materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive din sălile de sport.

Valoarea totală a proiectului depus este de 2.877.371,48 lei cu TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni, de la semnarea contractului de finanțare.

Investițiile în educație rămân o prioritate pentru mine și pentru administrația locală din care fac parte!

Nicolae Velcea, primarul oraşului Ştefăneşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply