S-a finalizat cadastrarea generală la Lereşti!

Proprietarii a 4.759 imobile din comuna Lerești, județul Argeș, vor primi în perioada următoare noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

În comuna Lerești, lucrările de cadastru general realizate în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene nerambursabile, au început în anul 2020 și au vizat o suprafață totală de 3.252 hectare.

În prezent, din totalul de 102 UAT-uri din județul Argeș, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 7 UAT-uri (Albota, Ungheni, Lunca Corbului, Miroși, Căldăraru, Izvoru, Recea), iar în alte 40 UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, pe sectoare cadastrale.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare, din 660 de UAT-uri, situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 euro, din care 265.957.482 euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre lucrările de înregistrare sistematică realizate prin PNCCF și POR sunt disponibile pe site-ul: www.ancpi.ro.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply