Fără teama de a greşi, acesta a fost unul din proiectele cele mai muncite şi dorite de administraţia publică locală din comuna de pe Topolog. Din start a fost o lucrare complexă, cu întăriri de maluri şi cu o asfaltare la care mulţi dintre locuitorii satului în cauză nici nu îndrăzneau să viseze cu ceva ani în urmă. Însă ambiţia conducerii administraţiei publice locale, care a fost sprijinită de un legislativ mereu atent la nevoile comunităţii, a dus la bun sfârşit o lucrare ce scoate la lumină întreaga zonă, beneficiari fiind circa 600 de cetăţeni ai comunei din zona amintită.
Scurtă cronologie
- După ce „cadoul de Moş Nicolae” din 2019 oferit de edili locuitorilor din această zonă a comunei Sălătrucu s-a materializat prin turnarea plăcii de ciment la lucrarea de artă care este podul ce face legătura dintre Drumul Judeţean şi satul Bocănita, în 2020 s-a lucrat cu spor, iar în iunie 2021 s-au primit şi banii de la Consiliul Judeţean Argeş pentru achitarea lucrărilor. Era vorba despre 350.000 de lei, care au intrat în conturile administraţiei locale printr-o rectificare pozitivă de buget.
„Podul este nou şi este calculat pentru a permite tranzitarea unor autovehicule grele de până la 120 t. Bucuria noastră este că, la final, vom avea un pod solid, care îşi va îndeplini menirea cel puţin 100 de ani, dacă va fi bine gospodărit şi întăririle de maluri vor îndeplini cerinţele proiectantului. Ideea noastră a fost să construim temeinic nu numai pentru generaţia noastră, dar şi pentru cele ce vor veni!”, ne spunea, la finalul anului 2019, Nicolae Langer, edilul-şef din comuna Sălătrucu.
- În septembrie 2021, primarul Nicolae Langer căuta soluţii şi pentru o asfaltare de la capătul podului până spre casele mai izolate, în punctul „La Lungu”, aceea fiind prioritatea perioadei.
- Edilul-şef Nicolae Langer ne-a informat în noiembrie 2021 că se definitivau ultimele aspecte la podul de la Bocănita, unul dintre marile obiective pe care administraţia publică locală din comuna Sălătrucu şi-a propus să le realizeze. „Lucrările sunt în plină desfăşurare. Mai avem de consolidat malurile şi zidurile de sprijin, să definitivăm aleile din zonă, preluarea apei pluviale şi turnarea de asfalt. La final, locuitorii din zonă vor fi cu adevărat mulţumiţi de această investiţie”, ne-a declarat primarul Langer.
Şi a venit şi clipa cea mult-aşteptată: la finalul lunii aprilie 2022, după Sărbătorile Pascale, s-a făcut şi recepţia finală. „Aşa cum i-am anunţat pe locuitorii din Bocănita, nu am făcut rabat de la calitate în ceea ce priveşte lucrările. Acestea au fost unele complexe, cu pod nou, ziduri de sprijin, consolidare de maluri şi, foarte important, cu turnare de covor asfaltic. Am reuşit astfel să scoatem la lumină şi această zonă mai vitregită şi sper că acum oamenii sunt mulţumiţi că a ajuns şi la ei civilizaţia. Ne-am ţinut de promisiune şi sperăm să primim în continuare veşti bune referitoare la proiectele pe care le avem depuse pentru modernizarea comunei Sălătrucu”, ne-a informat edilul-şef Nicolae Langer.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.