Primăria Mioveni anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al orașului, precum și în spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice. Operațiunea se va desfășura în perioada 7-11 septembrie 2021, între orele 00.30-05.00 (domeniul public)/08.30-17.00 (spații închise si gospodării), în funcție de condițiile meteorologice. Acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare vor include domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, iar substanțele utilizate sunt: deratizare – Colbrom pastă; dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus; dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250; dezinsecție spaţii interioare, instituții publice – Super Killer EC 25; combatere căpușe – Deltatim Plus; dezinfecție – Huwa-San TR-50. Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Facem apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor în zilele de 7 și 8 septembrie 2021, așa încât să se poată efectua serviciile de dezinsecție și deratizare. De asemenea, proprietarii de gospodării din orașul Mioveni sunt rugați să permită accesul agenților DDD în perioada 8-11 septembrie 2021, astfel încât să se poată efectua serviciile de deratizare. În perioada 8-10 septembrie 2021 se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere țânțari și combatere căpușe.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior. Apicultorii sunt rugați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar UAT Orașul Mioveni și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate. Totodată, vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Măsuri de prim ajutor în caz de:

  • Inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt.
  • Contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun.
  • Contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.
  • Înghițire substanțe insecticide/dezinfectante: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.
  • În caz de ingerare accidentală de produse raticide se va merge rapid la Spitalul de Urgență Mioveni, iar antidotul recomandat de producător este vitamina K. În toate situațiile se va consulta medicul!

Eduard VASILE

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.