Din luna decembrie, cetățenii orașului Mioveni pot depune gratuit deșeuri voluminoase, textile sau D.E.E.E. la punctul nou-înființat în cartierul Racovița, str. Piscul Ilinii, oraș Mioveni, județul Argeș (la cca. 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare – fosta Rampă de gunoi).

La punctul de colectare vor fi primite deșeuri solide de mari dimensiuni care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor, neasimilabile deșeurilor menajere, precum:

– Canapele uzate, fotolii, mobilier vechi, saltele, uși și tocuri de uși, birouri, etajere, comode, calorifere.
– Covoare, mochete, carpete.
– Obiecte sanitare: vase de toaletă, căzi, lavoare, bideuri, suporturi de prosoape, robineți, cabine de duș, rezervoare de apă vase toaletă.
– Deșeuri textile: îmbrăcăminte, încălțăminte – în saci de plastic/rafie cu etichetă pe care să fie specificat tipul de deșeu (ex.: îmbrăcăminte copii/bărbat/damă).
– Anvelope uzate.
– Deșeuri echipamente electrice, electronice, electrocasnice (D.E.E.E.): frigidere, aragaze, aparate de aer condiționat, laptop-uri, PC-uri, mouse, tastaturi, cuptoare cu microunde, prăjitoare de pâine, roboți de bucătărie, plite, cuptoare electrice, TV, boxe, lăzi frigorifice, combine frigorifice, ventilatoare) – NU TREBUIE SĂ FIE DEZMEBRATE!

Orarul de funcționare a punctului de colectare separată a deșeurilor este: luni, 09.00-12.00 și joi, 14.00-17.00.

Precizări:

– deșeurile voluminoase, de uz casnic, precum piesele de mobilier, pot fi demontate sau dezasamblate, astfel încât containerul să fie folosit la capacitate maximă;
– preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoane fizice care au domiciliul pe raza orașului Mioveni, care au obligația de a nu aduce deșeuri provenite din alte activități (comerciale/industriale), altele decât cele generate în gospodării;
– transportul deșeurilor către Punctul de colectare se poate face fie în regie proprie, fie de către societatea noastră contra cost.

Ce tipuri de deșeuri NU fac obiectul campaniei:

– Deșeuri municipale amestecate, menajere (resturi de mâncare), cu conținut de azbest, material explozibil, seringi sau medicamente.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.