Am atras de multe ori atenția cu privire la problemele create de utilizarea defectuoasă a canalizării orașului și am expus în nenumărate rânduri pericolele unei astfel de practici.

Vă prezentăm alăturat imagini cu ceea ce au găsit colegii noștri aseară în canalizarea din oraș. Este foarte important ca dvs. să cunoașteți efectele neplăcute și uneori chiar grave, care apar ca urmare a deversării unor deșeuri menajere sau de altă natură, în rețeaua de canalizare, acestea afectând funcționalitatea sistemului.

Utilizați în mod corespunzător rețeaua de canalizare, pentru a evita neplăcerile create de blocarea acesteia!

Vă reamintim că pentru a beneficia de un sistem de canalizare funcțional, trebuie ţinut cont de câteva reguli:

– NU aruncăm în reţeaua de canalizare substanţe şi obiecte periculoase pentru om şi mediu: obiecte solide sau tăioase, materiale textile, resturi vegetale, medicamente, produse cosmetice şi de igienă personală, resturi menajere (gunoi sau grăsimi arse folosite în bucătărie).
– NU aruncăm în reţeaua de canalizare produse chimice şi toxice (vopsea, ulei, cerneală, diluanţi, substanţe de laborator, pesticide, insecticide, otrăvuri contra rozătoarelor, produse petroliere etc.).
– NU blocăm accesul la gurile de scurgere şi căminele de vizitare.

Aceste materiale înfundă sistemul de canalizare, obturează treptat secțiunile conductelor reducând capacitatea de preluare a apelor uzate menajere și blochează funcționarea stațiilor de pompare ape uzate.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.