Am depășit, în Argeș, vârful valului 2, cel mai agresiv val de până acum. Vârful valului 2 a fost în data de 3 decembrie, cu o incidență de 5,25, iar miercuri am avut 5,59 după o creștere mult mai accelerată decât acum un an și fără semnale sau perspective că s-ar opri prea curând.

Mă simt dezamăgit că mulți oameni poartă masca sub bărbie, probabil ca să nu ia amendă, fără să înțeleagă că masca are rolul de a proteja. Vă rog, purtați mască peste nas și gură!

Mă simt contrariat că multor persoane, chiar și cunoștințe de-ale mele sau prieteni de-ai mei, le e teamă să se vaccineze pentru că ar fi posibil ca vaccinul să le facă rău într-un viitor nedefinit, dar nu le e teamă de coronavirus care face ravagii acum!

Mă simt intrigat de faptul că sunt primari din localități argeșene care nu pun în aplicare hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și nu mișcă un deget pentru protejarea cetățenilor din localitatea pe care o păstoresc deși au nenumărate cazuri!

Mă simt îngrijorat pentru faptul că spitalele sunt pline și medicii epuizați, personalul de la DSP a devenit insuficient și a trebuit să-l completăm cu voluntari, că Ambulanța face teste și la 3 dimineața, că echipamentele tehnice sunt suprasolicitare, că la ATI trebuie făcută aerisire permanentă pentru a elimina concentrația de oxigen și pentru a evita posibilitatea de incendiu, că localitățile din Argeș au o creștere accelerată, uniformă!

Mă simt totuși încrezător că încă putem să luăm măsuri, fiecare dintre noi, să ne vaccinăm, să purtăm masca în locurile publice atât în interior, cât și în exterior, să ne dezinfectăm, să ne protejăm și să-i protejăm pe cei din jur, să ieșim din zona de confort sau de relaxare! Încă se poate!

P.S. Răspund la două întrebări pe care le-am primit de sute de ori în ultimele zile:

  • Nu, virusul nu a plecat vara în concediu, se comportă la fel cum se comportă virusul gripal!
  • Da, virusul circulă noaptea, circulă și ziua, dar noaptea mai circulă și petrecăreți care după terminarea cursurilor sau a serviciului se întâlnesc în grupuri care pot deveni focare!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.