Luna septembrie debutează cum nu se poate mai bine în comuna condusă de către primarul Vasile Preda. Astăzi s-a dat startul lucrărilor de stabilizare a terenului afectat de o alunecare produsă în urma viiturilor din urmă cu ceva timp. „Lucrarea era de mare necesitate, deoarece se circula greu pe drum în ultimele două săptămâni, cu restricţii de tonaj, viteză ş.a.m.d. Locuitorii din zonă aveau o cale de rulare alternativă, dar aceasta nu rezolva problema. Noi am făcut solicitările legale în timp, am obţinut finanţarea, dar am fost un pic întârziaţi de formalităţile obligatorii de îndeplinit pentru a putea demara lucrările. În fapt este vorba despre o stabilizare de mal pe circa 35 metri liniari, de amenajarea rigolelor şi de alte execuţii care ar putea duce suplimentarea lucrărilor până la o lungime spre 100 metri. Începerea lucrărilor a fost încurcată şi de faptul că a fost necesară relocarea unui stâlp de alimentare cu electricitate şi de refacere a legăturilor de branşare către gospodăriile din zonă, a cablului TV, cu internet şi celelalte servicii, precum şi de curăţarea vegetaţiei forestiere ce putea încurca lucrările. Acum se poate trece la execuţie şi sperăm noi ca până la 15 septembrie totul să fie gata şi să putem să facem recepţia”, a declarat primarul Vasile Preda.

Din aceeaşi sursă am aflat că investiţiile în infrastructură vor continua conform programului stabilit. „În maximum 15-20 de zile ne dorim să declanşăm lucrările la podul de la Smida şi la extinderea reţelei de alimentare cu apă de pe Plaiul Oii. Sperăm ca până spre sfârşitul lunii noiembrie să bifăm şi execuţia acestor lucrări, astfel încât să intrăm cu sufletele mai uşoare în iarna care va veni”, a concluzionat şeful administraţiei publice locale de la Valea Danului.

Doru BOBI

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.