Astăzi, deși suntem în zi de mare sărbătoare, România îmbracă din nou haine de doliu. Cel puțin şapte persoane au decedat în urma incendiului izbucnit la Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În disperare, medicii de la Constanța au făcut resuscitări pe caldarâm, încercând să salveze cât mai multe vieți. Într-un an, aceste noi victime se adaugă la cei 15 pacienți care au murit arși în spitalul de la Neamț, 20 la „Matei Balș” și 6 din Maternitatea Giulești.

Toate spitalele din țară sunt sufocate de numărul mare de pacienți COVID internați. Cele mai mari riscuri, din cauza consumului foarte mare de energie care suprasolicită rețelele, dar și a utilizării oxigenului, sunt în secțiile ATI.

Acest guvern de dreapta, indiferent că l-a avut în frunte pe Orban sau pe Cîțu, nu a făcut nimic nici pentru îmbunătățirea situației din spitale, nici pentru a preveni o evoluție dezastruoasă a pandemiei. Ce au făcut timp de mai bine de o jumătate de an? S-au certat pe bani, influență și au fost în campanie electorală. Un scandal continuu și un măcel pe bani publici!

Au aruncat banii pe nimicuri, au umflat conturile „băieților deștepți” în loc să redistribuie rapid sumele necesare administrațiilor locale și județene care au în administrare spitale, cel puțin în cazul celor de boli infecțioase și de suport COVID. Rectificările bugetare au fost ridicole sau, în alte cazuri, au existat chiar rectificări negative.

Guvernul PDL (știți, șmecherii din partidul lui Băsescu, acum toți membri de frunte în PNL și în guvernarea Cîțu) a transferat spitalele în administrarea Consiliilor Locale și Județene care au făcut eforturi uriașe să investească în ele. Toată lumea știa cum arătau spitalele din Argeș până să fie preluate de Consiliul Județean Argeș sau de primăriile din orașe. Cu toate acestea, fondurile sunt insuficiente și pentru reabilitări și pentru dotări, iar de la venirea la putere a partidelor de dreapta nu au mai fost alocaţi bani pentru spitale. Investițiile au provenit din bugetele locale sau din fonduri europene.

Campania de vaccinare este un eșec total! Suntem pe primele locuri la rata de infecție și la morți COVID în Europa. Medicii sunt puși să își facă teste pe banii lor. Pacienții COVID mor arși în spitale, iar cei cu boli cronice sunt abandonați și mor cu zile! În acest timp, guvernanții își dau cu părerea și mai dau drumul la o anchetă…

Ajunge! A venit momentul ca Guvernul Cîțu să plece prin moțiunea de cenzură depusă de PSD!

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.