Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a avut astăzi o întâlnire cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Domnia sa a mulțumit pentru sprijinul Germaniei în privința obiectivului aderării României la Schengen, arătând că România depune toate eforturile pentru a crea condițiile în vederea unui deznodământ pozitiv înainte de sfârșitul anului.

De asemenea, a menționat că cele două state pot intensifica dialogul parlamentar pe teme de interes comun, subliniind că experiența germană în OCDE poate constitui o asemenea temă, mai ales având în vedere faptul că Parlamentul a înființat o comisie specială pentru aderarea României la OCDE.

Totodată, înaltul demnitar român a afirmat sprijinul deplin al Senatului de a consolida relațiile excelente existente cu Germania, atât la nivel bilateral, cât și la nivelul UE și NATO. În contextul actual deosebit de complex, partea română a subliniat că este necesar să fie sprijinită în mod ferm și substanțial Republica Moldova, care, după Ucraina, este cel mai afectat stat de acest război și se confruntă cu o serie de provocări și crize majore.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.