Vicepreședintele PNL al Senatului, Alina Gorghiu, a cerut în conducerea forului parlamentar ca senatorilor care nu vin la ședințele de plen să nu li se mai treacă cu vederea absențele repetate și să le fie reținut 1% din indemnizația lunară pentru fiecare absență nemotivată.

În ședința conducerii Senatului din 14 martie, pe ordinea de zi s-a aflat solicitarea de motivare a mai multor absențe de la lucrările Senatului ale senatorilor Ion Iordache, Adrian Oros și Ovidiu Florean, foști liberali, care în prezent activează în partidul Forța Dreptei înființat de Ludovic Orban.

„Domnule președinte, unii suntem fraieri că venim la plen. Dacă vă uitați, toată luna februarie, colegii noștri care cer astăzi motivarea absențelor n-au venit. La fel, în ianuarie. La fel, în decembrie.

Ori ne luăm în serios, ori ne luăm de papagali unii cu alții. Domnule, nu mai trimiteți fără motivare! Înțeleg o dată o situație, de două ori, dar fiecare ședință de plen este cu absența acestor trei colegi care, de fiecare dată, cer motivarea. Eu nu mai sunt dispusă să… ar fi nedrept față de toți ceilalți care vin la ședințele de plen. Cu tot respectul, nu înțeleg de ce le băgăm pe BP, fără o motivare în spate. Că așa a rămas, că nu mai primim, a fost o hotărâre a BP-ului, luată în unanimitate.

În fiecare ședință de plen e câte o motivare. Pică cerul pe mine. Atunci, ne motivăm toți pe toți, nu mai venim, facem ședințele de acasă, pe canapea. Deci, eu vă rog să nu mai acceptați genul acesta de solicitare în care, cu lunile, nu se vine la plen”, a spus Alina Gorghiu, în ședință, potrivit stenogramei întâlnirii.

Cererea celor 3 senatori de la Forța Dreptei nu a trecut la vot, astfel că cei trei sunt absenți nemotivați pentru mai multe zile. O absenţă nemotivată are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului sau a senatorului, potrivit statutului parlamentarilor.

Potrivit Regulamentului Senatului, „niciun senator nu poate lipsi nemotivat de la şedinţele Senatului” și constituie abatere disciplinară „absentarea, nemotivată şi în mod repetat, de la lucrările Senatului”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.