Ministrul Justiției, Alina Gorghiu (PNL), a declarat luni, la Digi24, cu privire la eșecul negocierilor din coaliție pe tema comasării, că este păcat că nu s-a ajuns la o concluzie, având în vedere că „ne apropiem de ziua în care Guvernul trebuie să propună calendarul”. „Sunt condiții nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta”, a spus Gorghiu, punctând că „PNL are o tradiție în a da președintele țării”.

„Mandatul pe care președintele Ciucă l-a avut din BPN a fost unul larg: mergeți și discutați cu colegii din coaliție despre maniera prin care putem aduce mai multă la vot, să avem mandate de reprezentativitate în spate, să respectăm, totuși, criteriul de diminuare pe care cinci runde de alegeri le-ar presupune ș.a.m.d. Eu nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie, pentru că ne apropiem de deadline-ul la care Guvernul trebuie să propună H.G. cu calendarul alegerilor (…).

În altă ordine de idei, nu știu care au fost condițiile PSD, dar vă spun care sunt condițiile nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta, pentru că avem deja decizii interne luate de anul trecut. Este greu să accepți așa ceva (n.n.: Marcel Ciolacu, candidat unic la prezidențiale) câtă vreme ai o decizie prin care anul trecut, la Sinaia, am spus că vom merge la alegeri cu listele noastre, ale PNL, nu într-o alianță politică cu PSD. Evident că ne dorim să avem candidat propriu. PSD de pe vremea dlui Ion Iliescu nu mai are un președinte al României. E limpede că vrem să avem din nou, după două mandate ale dlui președinte Klaus Iohannis, un nou președinte”, a spus Alina Gorghiu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.