A apărut un nou Ordin ANSVSA important pentru fermieri, mai precis pentru crescătorii de oi și capre!

Astfel, crescătorii de oi și capre care sunt persoane fizice pot să solicite autorizarea punctelor de sacrificare a animalelor în ferme, precizează noul Ordin al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), publicat în Monitorul Oficial.

La articolul 5 din Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor a unităților care produc, procesează, depozitează, transportă și/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificările și completările ulterioare, după litera f) se introduce o nouă literă, litera f1), cu următorul cuprins:

f1) prin excepție de la prevederile lit. e) și f), în cazul punctelor de tăiere la nivelul fermelor de ovine și caprine care aparțin persoanelor fizice, documentația va cuprinde copia atestatului de producător și copia carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol în locul copiei certificatului unic de înregistrare și a copiei certificatului constatator”, precizează Ordinul ANSVSA.

Deputat PSD de Argeș, Aurel Bălășoiu

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.