În actualul context de crize profunde, suprapuse, este vital nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă să fie cultivat fiecare metru de teren agricol.

Mai multă producție înseamnă mai multă mâncare și prețuri mai mici. Prin urmare, prevederile strategiei Uniunii Europene „From farm to fork” („De la fermă la furculiță”), pentru trecerea la o agricultură ecologică, trebuie reevaluate.

Iar PSD îl susține deplin pe ministrul român al Agriculturii în demersul său de a obține acordul Comisiei Europene în acest sens. România nu-și poate permite să renunțe la a mai cultiva 4% din suprafața sa agricolă!

România are 9,4 milioane de hectare de teren arabil și nu cred că îşi permite nimeni la nivel european, la nivel global, să lase o astfel de suprafaţă neproductivă cu un sol atât de fertil!

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a solicitat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, reevaluarea condiționalităților strategiei „From Farm to Fork” care este în centrul European Green Deal – Acordul Ecologic European.

Aurel Bălăşoiu, deputat PSD de Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.