Creșterea salariului minim și majorarea pensiilor ar fi un demers bun, dacă veniturile de la buget ar fi suficiente pentru a asigura aceste majorări. Problema este că, dacă nu sunt, va fi nevoie de majorări de taxe, impozite, TVA și accize, pentru a aduce bani la buget. Acest lucru ar anula total și poate chiar ar lăsa în urmă orice creșteri de pensii și de venituri, în general.

Într-o țară dezindustrializată și axată pe un consum extern acerb, mai exact o țară majoritar consumatoare-importatoare de produse, singura șansă (la acest moment) pentru a putea trece peste perioadele grele sunt banii europeni. Dar știm că nimic nu vine gratis și că orice „pomană” trebuie „întoarsă” într-un fel sau altul.

Șansa unei Românii care să încerce să revină pe linia de plutire (pentru că a spune că vom reveni, ar fi deja o utopie), sunt profesioniștii în administrație și o politică externă care să amintească nivelul pe care îl aveam în urmă cu câțiva zeci de ani.

Lucrurile bune se fac cu oameni educați!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.