Omul de afaceri Cătălin Gherzan a declarat pentru POLITIKIA.ro că este siderat de felul în care politicienii continuă să mintă populaţia vizavi de problema facturilor exorbitante la energie, fie că vorbim despre electricitate, fie că vorbim despre gaze naturale. Acesta a mai spus că este inutil să aşteptăm o soluţie de la cei care au creat această problemă.

„Liberalizarea pieţei a situat problema preţului la energie pe primul loc în grijile românilor. Am auzit de oameni care au făcut credite rapide ca să-şi plătească facturile! Care e următorul pas!?!…

E aberant să avem aşteptări de la actuala clasă politică. De la ea avem numai dezamăgiri. Cum să-i mai creadă cetăţeanul de rând pe cei din PSD sau PNL?!?… Cum să-i mai cred eu pe colegii domnului ministru care a liberalizat piaţa?

Domnia sa a promis că liberalizarea va însemna scăderea preţului, o piaţă concurenţială şi o viaţă mai bună pentru cetăţeni. Acum ne îndeamnă să facem plângeri, să scriem la ANPC, la ANRE. De ce? Că sunt dânşii incompetenţi? Că iau decizii pe banii cetăţenilor? Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns când îi vedem cum ne explică seară de seară, în prime time pe la televiziuni, cum încearcă domniile lor – chipurile – să ne ajute, asta după ce tot dânşii au creat această problemă prin liberalizare.

Tema falsă că peste tot în Europa există această problemă are o mică mare diferenţiere care ne plasează între cei mai vulnerabili europeni. Păi una este să câştigi 3.000-5.000 de euro pe lună şi alta este să câştigi 1.700 de lei şi să ai numai la utilităţi 1.500 de lei de plată. Să trăiască ei cu banii care le rămân românilor în fiecare lună, să-şi crească ei copiii cu banii ăştia!”, a concluzionat Cătălin Gherzan, manager Lexford Castel şi politician despre cei aflaţi la putere în coaliţia de guvernare, făcând referire la cea mai grea perioadă de la Revoluţie încoace din punct de vedere energetic pe care o traversează românii.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.