Peste 200 de femei din Republica Moldova și România au participat la cea de-a doua ediție a conferinței Women4Security, care a avut loc la Chișinău, în organizarea Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Organizația Femeilor Liberale din Argeș a fost reprezentată de președintele Cristina Ghineț și de prim-vicepreședintele OFL Argeș, Viorica Marin. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Ana Revenco, ministrul de Interne și senatorul liberal Nicoleta Pauliuc au deschis lucrările acestui workshop.

Temele conferinței au fost multiple, de la dezvoltarea sustenabilă a parteneriatelor de lungă durată în domeniul securității la identificare și creșterea inițiativei comune între societate și mediul instituțional și politic și la dezvoltarea atât a culturii organizaționale, cât și a culturii de securitate în Republica Moldova și Europa.

„În cadrul celei de-a doua ediții a Women4Security, dezbaterea Mai puternice, peste frontieră, peste 200 de femei din Moldova și România au gândit proiecte, au identificat soluții și și-au unit forțele pentru dezvoltarea de parteneriate. Au fost alese pentru discuții 4 domenii: implicarea comunității, digitalizare, conexiuni trans-sectoriale și implicarea tinerilor. Fiecare domeniu a fost discutat și coordonat de reprezentantele din Moldova și România. Noi am participat la panelul dedicat digitalizării și concluzia a fost că împreună putem construi proiecte comune și putem crește cultura organizațională și de securitate din țările noastre”, a declarat președintele OFL Argeș, Cristina Ghineț.

Obiectivul general al acestei inițiative este formarea unei rețele constituite pe subiecte de interes comun, în măsură să se autogestioneze, să se dezvolte și să identifice noi perspective de colaborare. Inițiativele vor putea viza orice acțiuni precum: organizarea de campanii de ajutor reciproc, participarea la proiecte comune, realizarea de studii și evaluări sau propuneri de politici publice.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.