Singura soluţie ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică şi socială este ca Guvernul Cîţu să plece urgent de la conducerea ţării. Un guvern trebuie să aducă prosperitate, nu austeritate! Politicile promovate de PNL, USR și UDMR sunt: atac asupra bugetarilor; divizarea societății; banii publici folosiți pentru „investiții” în conturile firmelor de casă; eterna „reformare” a sistemului de pensii pentru a-l face „sustenabil”. Iar peste toate, PNL se ceartă cu PNL pentru postul de președinte, unde oameni vechi și dintr-o tabără și din alta ne spun că aduc „un suflu nou”. USR se ceartă cu PLUS, iar oamenii noi din politică se luptă cu la fel de mare talent ca aceia cu vechime în partid pentru funcții. Și evident, PNL se ceartă cu USR PLUS, fiecare partid fiind disperat să se afle la „cârma” țării.

PSD a prezentat textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului și îl vom pune la dispoziția tuturor celor care doresc ca Guvernul Cîțu să plece acasă. PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniția o moțiune de cenzură. Sunt 10 puncte esențiale care evidențiază catastrofa în care premierul Cîțu și guvernul său au târât România:

 1. Sărăcia și prăbușirea nivelului de trai.
 2. Creșterea prețurilor.
 3. Creșterea uriașă a datoriei publice.
 4. Dezastrul din economie și falimentarea firmelor românești.
 5. Condamnarea comunităților locale la subdezvoltare.
 6. Eșecul din Sănătate – niciun obiectiv asumat nu a fost atins.
 7. Haosul din Educație, pe fondul neînțelegerilor dintre PNL și USR-PLUS.
 8. Eșecul PNRR – România printre codașii Europei la accesarea fondurilor.
 9. Dezastrul din agricultură.
 10. Încălcarea principiului „Fără penali în funcții publice”, cu un premier penal în fruntea Guvernului.
  Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi.

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.