PSD a fost mereu preocupat de creșterea veniturilor românilor și a acționat în consecință cât timp a fost la guvernare. PSD solicită și acum majorarea urgentă a salariului minim pe economie, în condițiile în care românii se confruntă cu scumpiri fără precedent.

Acum, în toiul gâlcevii din coaliția guvernamentală, cei de la putere s-au trezit brusc interesați de veniturile românilor. Doamna ministru al Muncii, Raluca Turcan, are o revelație și spune că salariul minim trebuie să crească. USR-iștii au plusat, afirmând că, decât să se dea bani pentru dezvoltarea comunităților locale, mai bine s-ar aplica principiul „Zero taxe pe salariul minim”, ceea ce ar aduce un plus în buzunarele a peste un milion de oameni.

Să nu uităm, însă, că în campania electorală partidele din șubredul arc guvernamental au promis că vor majora alocațiile pentru copii, pensiile, salariille profesorilor. Doar au fost date legi în acest sens, nu? Ei bine, nu au făcut-o, în dispreț total fată de legile adoptate în Parlament. De ce i-am crede acum? Mai ales că guvernarea pare total compromisă, iar USR e cu bagajele la ușa Executivului?

Patronatele şi sindicatele şi reprezentanţii Guvernului se vor întâlni azi, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, pentru a discuta propunerile părţilor cu privire la majorarea salariului minim pe economie pentru anul 2022. Să nu uite un lucru cei care se așază la masa discuțiilor: în România sunt printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană, dar țara s-a „aliniat” la prețurile mari din UE, ba chiar le-a depășit, cum este cazul energiei și nu numai!

Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.