Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a câștigat alegerile de astăzi în fața actualului lider al partidului, Ludovic Orban. Cîțu a adunat peste 60% din voturile liberalilor. Astfel, din 4.854 voturi valabile, Florin Cîțu a obţinut 2.877 de voturi, adică 60,2% din voturi, în timp ce Ludovic Orban a primit 1.898 voturi, adică 39,7%. Au fost şi 72 de voturi anulate.

„Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor!”, a spus premierul, după anunțarea rezultatului alegerilor. „Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă suprinde alegerea dvs., am spus că echipa cîștigătoare e singura soluție a PNL. Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine!”

Ludovic Orban a anunțat că luni va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, spunând că din acest moment între el și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat: „Le mulțumesc celor aproape 1.900 de colegi care mi-au dat încrederea. Îl felicit pe Florin Cîțu! De-a lungul carierei mele de 31 de ani, am apărat valorile liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea valorilor liberale. Voi continua să acționez așa cum am făcut-o și până acum. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni pe masa președintelui ales, Florin Cîțu. Vă anunț acum că între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat!”

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.