Implementarea Programului de regenerare a pădurilor, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș, s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, în privința implementării Programului de regenerare a pădurilor. Parlamentarul de Argeș spune că „la sfârșitul secolului al XIX-lea, 80% din suprafața României era acoperită de păduri. În prezent, conform unui studiu realizat de Greenpeace, acestora le mai revine doar 29% din teritoriul țării noastre, cu mult sub media înregistrată la nivelul statelor din Uniunea Europeană, care este de 43%.

Conform aceluiași studiu, în ultimii ani, România a pierdut câte 3 hectare de pădure în fiecare oră, în mare parte ca urmare a defrișărilor ilegale. Din păcate, județul Argeș ocupă un loc fruntaș pe plan național în ceea ce privește tăierile ilegale de păduri.

Având în vedere situația prezentată, vă rog să-mi comunicați următoarele informații referitoare la acest obiectiv:

  • Ce suprafețe au fost plantate în cadrul Programului de regenerare a pădurilor în anul 2022 în fiecare județ?
  • Ce suprafețe au fost plantate în cadrul aceluiași program în anul 2022 pe teritoriul județului Argeș și pe raza căror unități administrativ teritoriale sunt situate acestea?
  • În cazurile în care lucrările de regenerare nu au fost efectuate integral pe suprafețele planificate, care au fost cauzele acestor nerealizări și ce măsuri vor fi adoptate pentru recuperarea restanțelor?
  • Care sunt suprafețele planificate pentru a fi împădurite în anul 2023 prin programul de regenerare pe teritoriul județului Argeș, și pe raza căror unități administrativ teritoriale se vor situa acestea?

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply