Direcția Regională de Drumuri și Poduri București (DRDP) a început lucrările de reparații și consolidare a podului de pe DN 73, de la Mărăcineni, la km 3+243 m, după ce recent au început lucrări similare și la podul de pe DN 65B, de la Bradu, în zona de traversare a DJ 659. Investiția are drept scop creșterea siguranței traficului rutier. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi pe șantier împreună cu primarul comunei Mărăcineni, Nicolae Liviu Dascălu, și cu directorul general adjunct DRDP București, Eduard Dima.

„Ministrul social-democrat al Transporturilor, Sorin Grindeanu, este foarte implicat pentru a dezvolta infrastructura rutieră națională, inclusiv în Argeș, așa cum și noi la Consiliul Județean investim pentru modernizarea drumurilor care străbat județul. Acest pod de la Mărăcineni este vital pentru desfășurarea în condiții optime a traficului pe unul dintre cele mai importante drumuri naționale din țară, Pitești-Câmpulung-Brașov. Investiția de aici se alătură celor deja făcute sau în curs de implementare pe DN 73, începând cu reabilitarea căii de rulare și până la noul pod de la Dâmbovicioara. În curând încep și lucrările dfe reabilitare pe tronsonul dintre Câmpulung și Fundata. De asemenea, domnul ministru Grindeanu ne-a anunțat că ne va susține și în construirea sensului giratoriu, astfel că traficul din Mărăcineni se va desfășura în condiții tot mai bune și în siguranță Împreună construim Argeșul de mâine!”, a declarat Ion Mînzînă.

„Îi mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă pentru că s-a implicat în realizarea acestei investiții foarte importante. DN 73 este unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale din țară și era nevoie de această reabilitare pentru că avem un tranzit deosebit, atât rutier, pietonal, cât și cu bicicletele”, a declarat Nicolae Dascălu.

„Continuăm lucrările de punere în siguranță a unor poduri din județul Argeș. În cazul de față executăm lucrări de amenajare a albiei în amonte și în aval, pe ambele sensuri. Consolidăm zidurile de sprijin. Practic punem podul în siguranță pentru toate tipurile de trecere: și pietonală, și auto!”, a declarat Eduard Dima, director adjunct DRDP București.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.